Whitepapers

Whitepapers

Binnen Emeritor is een schat aan kennis aanwezig. Deze kennis delen wij via de opdrachten bij klanten, op onze blog en via whitepapers. Onderstaande whitepapers kunt u kosteloos downloaden.

De spendanalyse, het vertrekpunt voor
een professionele inkooporganisatie

Wanneer u uw inkooporganisatie verder wilt ontwikkelen, rijst veelal de vraag: waar te beginnen? Een spendanalyse is een van de belangrijkste tools van een inkoopafdeling die deze vraag beantwoordt.

Download whitepaper

Voorbereiden op groeiende ICT toepassingen in de zorg

De zorg heeft een achterstand gehad op het gebied van ICT en loopt die nu in een snel tempo in. Dat gaat niet zonder problemen. Na het lezen van deze whitepaper weet u wat de impact van ICT-inkoop in de zorg is.

Download whitepaper

8 aandachtspunten voor een effectief Programma van Eisen

Het Programma van Eisen (PvE) is een sleutelbegrip in een inkoopproces. Is er iets mis met het PvE, dan zult u ook ontevreden zijn met de uitkomst. Dit document beschrijft o.a. de eisen aan een goed PvE.

Download whitepaper

De impact van inkoop

Heeft u uw inkoopkosten onder controle? Veel organisaties zijn zich niet bewust van de omvang en impact van procurement. Inkoopkosten kunnen oplopen tot maar liefst 80% (!)van de omzet. Aan de hand van 4 vragen geven we enkele handvatten om meer uit uw inkoopprocessen te halen.

Download whitepaper

MVI Stappenplan

Duurzaamheid is momenteel een veel besproken thema, in het bedrijfsleven én de rest van de samenleving. In deze whitepaper gaan we nader in op MVI en geven we een concreet stappenplan waarmee u vandaag al aan de slag kunt!

Download whitepaper

Purchase-to-Pay

Is inkoop op de juiste manier ingebed in de organisatie, dan is er samenhang en balans tussen enerzijds de organisatiedoelstellingen en -strategie, en anderzijds kostenaspecten, waardecreatie en risicobeheersing. De realisatie daarvan wordt geborgd door het Purchase-to-Pay-proces.

Download whitepaper

Hoe professioneel is uw inkoop?

“Hoe professioneel is uw inkoop?” Het is een vraag die op verschillende niveaus binnen een organisatie wordt gesteld. Om antwoord op deze vraag te krijgen kan de zogenaamde ‘inkoopvolwassenheid’ worden bepaald. Binnen het inkoopvakgebied bestaan hiervoor diverse modellen. Enkele hiervan worden behandeld in dit whitepaper.

Download whitepaper