ICT

ICT

Binnen alle organisaties blijft de inkoopcomponent ICT groeien. De direct aan ICT gerelateerde uitgaven maken vaak een groot deel uit van de totale inkoopuitgaven van een organisatie. Denk hierbij aan de overgang naar de cloud, managed services, het inrichten van thuiswerkplekken en de hard- en software. Er zijn echter ook de ‘verborgen’ ICT-kosten, die bijvoorbeeld verbonden zijn aan SaaS-systemen voor HRM, facilitair, marketing en andere afdelingen.

De rol van inkoop

Er is een steeds grotere vraag naar een inkoopexpert die naast inkoop ook verstand heeft van ICT en de vertaalslag kan maken van organisatie naar leverancier en vice versa. Op basis van de functionele behoefte van de ICT afdeling weet de inkoopexpert hoe hij de leverancier in staat stelt de voor u best passende oplossing te verzorgen, zonder daarbij de uitvraag te overspecificeren. De leverancier kent immers binnen zijn vakgebied de (on)mogelijkheden van zijn oplossing.

De expertise van Emeritor

ICT-inkoop is specialistisch werk. Bij Emeritor onderkennen we dat. Onze oprichters en medewerkers van het eerste uur hebben hun wortels bij ICT-dienstverleners en ICT-inkoop is nog steeds één van de specialismen waar we trots op zijn.

Het resultaat? Wij streven altijd naar een oplossing die uw organisatie optimaal ondersteunt in het primaire proces, zonder dat u zich druk hoeft te maken over de technische kant van de zaak.