Facilitair

Facilitair

Uw bedrijfspand heeft een grote impact op de hele organisatie. Als alles schoon, veilig en goed ingericht is, zullen uw medewerkers met meer plezier hun werk doen. Bovendien is uw bedrijfspand ook het visitekaartje voor bezoekers.

De inrichting van de werkplekomgeving is voor veel organisaties aan het veranderen. Er is naast een toenemende vraag naar wendbaarheid en duurzaamheid van facilitaire diensten steeds meer behoefte aan een betere beheersbaarheid van kosten.

Kortom, de rol van facilitaire inkoop is niet te onderschatten.

Facilitaire inkoop is de inkoop van alle producten en diensten die ondersteunend zijn aan de bedrijfsvoering. Denk aan diensten op het gebied van catering, schoonmaak, warme dranken automaten, kantoorartikelen, afvalmanagement, beveiliging en aanschaf en onderhoud van gebouw- en terreingebonden installaties. Deze brede scope leidt vaak tot een verscheidenheid aan leveranciers die aangestuurd moeten worden, waarbij de expertise van de inkoopprofessional zeer waardevol is.

Maatwerk

Facilitaire dienstverlening is altijd maatwerk. U heeft leveranciers nodig die hun vak verstaan en de juiste producten of diensten leveren. Kwaliteit verdient zich in de praktijk altijd terug in de vorm van goede service en betrouwbaarheid met duidelijke randvoorwaarden en een prettige samenwerking.

Het complexe en diverse facilitaire vakgebied dwingt organisaties tot de vraag: wat willen we zelf blijven doen (door een facilitaire afdeling of technische dienst) en wat wordt uitbesteed aan leveranciers? Daarbij speelt ook de kwestie hoe grip te houden op de prestaties van deze leveranciers.

De expertise van Emeritor

Om u bij deze vraagstukken te ondersteunen hebben wij de juiste professional in huis. Het gaat om consultants met zowel inkoop- als praktijkkennis met een afgeronde facilitaire opleiding of werkervaring in facilitaire functies.

Onze experts kennen de markt en de spelers die zich daarin bevinden. Ook heeft Emeritor vanuit de vele uitgevoerde facilitaire inkoopprojecten veel waardevolle informatie beschikbaar, die we altijd meenemen in onze werkwijze en bij het doorlopen van een inkoopproject.

Omdat we dezelfde projecten uitvoeren voor meerdere opdrachtgevers tegelijk, kunnen we informatie vanuit de markt vergelijken en goed adviseren over de keuzes die gemaakt moeten worden in kwaliteit, risico’s en kosten. We voeren regelmatig projecten uit op het gebied van schoonmaakdienstverlening, catering, kantoorbenodigdheden en aanschaf en onderhoud van gebouw- en terreingebonden installaties.

Het resultaat: een betere facilitaire dienstverlening die ten goede komt aan medewerkers, bezoekers en leveranciers.