Persbericht

Emeritor en Adjust bundelen de krachten

Dé kwaliteitsbureaus binnen inkoop- en contractmanagement gaan samen verder

 

 

Amstelveen en Nieuwkoop, 9 januari 2023

Inkoopadviesbureau Adjust Consulting uit Amstelveen heeft Emeritor uit Nieuwkoop overgenomen. Emeritor en Adjust zijn als inkoop- en contractmanagement-specialisten gevestigde namen in de private en publieke sector. Gezamenlijk hebben de organisaties straks richting de 200 mensen aan het werk.

Adjust is een inkoop- en contractmanagement-adviesbureau, opgericht in 2003. Kwaliteit, kennis en kunde voor overheden en bedrijfsleven: daar zet Adjust op in. Dat doet Adjust met vier gespecialiseerde teams: Bouw & Infra, Sociaal domein, Publieke bedrijfsvoering en Privaat. De overname van Emeritor is voor Adjust de tweede overname in korte tijd. In september verwierf het bedrijf al inkoop- en contractmanagement-specialist Inkada uit Almelo. De acquisitie van Emeritor is voor Adjust een volgende stap om dé kennispartner te worden als het gaat om inkoop- en contractmanagement.

Emeritor is een inkoop- en contractmanagement-specialist die de focus heeft op het professionaliseren van inkoop in het publieke en private domein, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Caroline van den Bosch en Cees Ubink richtten het bedrijf in 1998 op. Zij zijn al zo’n vijf jaar niet meer operationeel betrokken bij de bedrijfsvoering. Karin Brommer is sindsdien algemeen directeur. De overname zien zij alle drie als een uitstekende zet om kennis te bundelen, voorop te blijven lopen en de waarde voor klanten en medewerkers te vergroten.

Adjust en Emeritor vullen elkaar aan

Algemeen directeur Karin Brommer van Emeritor vertelt waarom Adjust zo’n goede match is: “We leveren dezelfde hoge kwaliteit van inkoopdienstverlening. En dezelfde waarden binnen de organisatie als je kijkt naar samenwerken, deskundigheid en resultaatgerichtheid. Qua klantenportefeuille en proposities vullen we elkaar mooi aan, met high-end consultancy-opdrachten bij uiteenlopende gerenommeerde opdrachtgevers. Dat biedt de consultants van beide bedrijven alle mogelijkheden voor kennisdeling en verdere ontwikkeling. Daarnaast is het verstandig de krachten te bundelen om een stevigere positie te bemachtigen in het inkoopspeelveld.” Karin zal de rol van CCO (chief commercial officer) op zich nemen binnen de nieuwe organisatie.

Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust, ziet ook overeenkomsten die een solide basis vormen voor een gezamenlijke toekomst: “Emeritor en Adjust zijn kennisgedreven organisaties. We werken vanuit de inhoud en zetten de klant op de eerste plaats. Om dat te bewerkstelligen zijn we continu bezig met kennis- en competentie-ontwikkeling. We staan in dienst van de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarmee voegen we waarde toe bij onze opdrachtgevers, die graag stappen willen zetten in inkoopvolwassenheid, organisatieontwikkeling en inkooptechnologie. Ik verwacht dat we als gezamenlijk bedrijf nóg meer kunnen bijdragen aan de ambities van al onze klanten. We kunnen over de volle breedte adviseren en zijn samen hét kennisbureau op het gebied van inkoop.” In de nieuwe organisatie heeft Guido de rol van CEO (chief executive officer).

Gezamenlijke viering jubileum

Emeritor en Adjust zijn beide actief in de publieke en private sector. Verschillen zijn er ook. Adjust heeft zich onder andere gespecialiseerd binnen het sociaal domein, op productiebedrijven en in de bouw- en infrasector. Voor Emeritor is die laatste branche nog onbekend. Emeritor heeft op haar beurt een sterk profiel als inkoopspecialist voor de zakelijke en financiële dienstverlening. Ook heeft Emeritor een expertiseteam voor de zorg.

Voor klanten van Emeritor en Adjust is de bundeling van krachten ook goed nieuws. Karin Brommer zegt daarover: “De poule van adviseurs wordt groter. We kunnen dus nóg betere matches maken. Als klant zul je merken dat er bij specifieke vraagstukken een adviseur inzetbaar is die expertise heeft op juist dat vlak. Verder bundelen we onze academies, zodat onze medewerkers uit een nog ruimer aanbod aan trainingen en kennissessies kunnen kiezen.”
Guido Winnink vult aan: “Ook qua coaching en begeleiding kunnen we meer gaan betekenen voor onze adviseurs. Van al die nieuwverworven kennis en vaardigheden profiteren uiteindelijk ook onze klanten. We zullen opereren als één organisatie, maar behouden vooralsnog de beide merknamen Adjust en Emeritor.”

De overname van Emeritor door Adjust komt overigens op een bijzonder moment: Emeritor bestaat in 2023 25 jaar en Adjust 20 jaar. Karin Brommer en Guido Winnink zijn al in gesprek over een gezamenlijke viering.

Emeritor-aandeelhouder en -medeoprichter Caroline van den Bosch (links) schudt de hand van Adjust-directeur Guido Winnink (rechts)