Hoe ziet een week als inkoopadviseur bij Emeritor eruit

Martijn Vrolijk is inkoopadviseur bij Emeritor. Dat is een functie met veel variatie. Hij heeft twee heel verschillende opdrachtgevers in een totaal andere branche. In deze blog vertelt hij over zijn werk als inkoper bij Emeritor en de veelzijdigheid die daarbij komt kijken. We nemen letterlijk een kijkje in zijn agenda.


Voordat hij bij Emeritor in dienst kwam, werkte Martijn als inkoper voor een groothandel. Hij had het daar prima naar zijn zin, maar miste na verloop van tijd variatie en het leren van nieuwe dingen. Hij had het idee dat hij elke dag hetzelfde aan het doen was en had daar telkens dezelfde klant en routine. Bij Emeritor heeft hij het tegenovergestelde gevoel en dat bevalt hem prima. Hij voelt dat hij zich echt ontwikkelt.

 


Met twee opdrachtgevers gaat alles van links naar rechts

Omdat Martijn verschillende opdrachtgevers heeft, heeft hij ook meerdere agenda’s. Er is een Emeritor-agenda en een agenda per project. “Op dit moment zijn er twee projecten die overheersen in mijn planning. Eén daarvan is bij een maakbedrijf. Zij zijn op dit moment aan het verhuizen naar een nieuwe locatie en daarvoor moeten veel nieuwe facilitaire contracten worden afgesloten. Zij zijn wel al een gevestigde naam, dus veel is daar al geautomatiseerd en geregeld.”

De andere opdracht bij een medische start-up in de biofarmaceutische sector is volgens Martijn heel anders. “Bij deze opdrachtgever zit ik in de wereld van de zorg. Deze organisatie biedt ontwikkelingsmogelijkheden en ondersteuning voor de productie van stamcel- en gentherapie. Met mijn hulp kunnen ze het inkoopproces efficiënter inrichten, meer therapieën helpen ontwikkelen, en worden er uiteindelijk meer patiënten geholpen. Omdat het om de ontwikkeling van medicijnen gaat, is de regelgeving heel strikt en wordt alles nauwkeurig bijgehouden. Eén verkeerd product inkopen kan ervoor zorgen dat er de productie stopt. Ik heb dus echt een verantwoordelijke rol bij deze organisatie, die als start-up nog veel ondersteuning nodig heeft. Ik werk drie dagen in de week voor hen. Vandaar ook de aparte agenda.”

Dat Martijn het lekker druk heeft is zeker. Hij deelt hieronder hoe hij met twee zulke verschillende opdrachten omgaat en hoe zijn week er ongeveer uitziet:

Vind de oplossing voor uw bedrijf in één van onze whitepapers

Maandag

“De week begint vaak met afspraken bij Emeritor. Dan staat er bijvoorbeeld ‘bijpraten’ in mijn agenda. Ik werk nog niet zo lang hier, dus ik krijg achter de schermen van een senior collega nog weleens wat sturing en advies. Ook heb ik geregeld contact met mensen die al eerder voor dezelfde opdrachtgevers hebben gewerkt en hun ervaringen kunnen delen. Daarnaast heb ik eenmaal in de twee weken een ontwikkelgesprek met mijn leidinggevende, wat heel fijn is. Soms staan er op die dag nog enkele overleggen met het maakbedrijf gepland.”

Dinsdag

“Op dinsdag werk ik volledig voor het maakbedrijf. Zo had ik laatst een gesprek met hun afvalverwerker over het Service Level Agreement (SLA). Daarin staan praktische afspraken tussen aanbieders en afnemers van producten of diensten. De afspraak die je in de middag ziet staan, ging om een contract voor de recycling van grondstoffen. Deze opdrachtgever verbruikt heel veel metaal en kunststof. Zij drukken daar bepaalde vormen mee uit. Aan het eind blijft er heel veel metaal en kunststof over, wat gezien het grondstoftekort heel interessant kan zijn voor andere partijen. Daarom hebben wij hiervoor nu een contract gesloten met een afvalverwerker. We gaan in onze meetings altijd grondig en concreet te werk om te zorgen dat er achteraf weinig heen-en-weer gebel nodig is.”

Woensdag

“Voor het project in de zorg heb ik gedurende de week meerdere afspraken met leveranciers staan. Bijvoorbeeld het huurdersoverleg met de nieuwe huisbaas van het gebouw waar wij gevestigd zijn en een meeting met een grote leverancier van medische materialen. Ook ben ik in onderhandeling met schoonmaakpartijen voor een nieuw contract. Gezien de schoonmaak heel specialistisch is, moet er goed gekeken worden naar wat er precies nodig is en of dit geleverd kan worden.”

Donderdag

“Donderdags maak ik tijd vrij om orders eruit te sturen en ontvangsten te checken. Als de ontvangsten overeen komen met de orders, kunnen de facturen betaald worden en is de cirkel rond. Verder heb ik een e-commerce meeting met een leverancier om online bestellen mogelijk te maken. En een kennismaking met een nieuwe collega!”

Vrijdag

“Richting het eind van de week gaat het vooral om veel uittypen. Alle administratie moet worden gedaan en er moet een hoop worden geregeld. Zo word ik nog wel eens door beide opdrachtgevers op hetzelfde moment bericht, wat een beetje verwarring kan veroorzaken. Ik probeer me daarom echt goed aan de agenda te houden en op één opdrachtgever tegelijk te focussen.

Op vrijdagmiddag is het vaak tijd om de prestaties van de afgelopen week te vieren. Recentelijk heeft de medische start-up belangrijke certificering gehaald en dat was uiteraard reden voor een bescheiden feestje. Ik blijf dan graag nog even bij de opdrachtgever hangen. Bij Emeritor hebben we ook vaak borrels of etentjes. We proberen ondanks dat we allemaal best vaak weg zijn veel aan teambuilding te doen!”

 

Variatie en gepassioneerde opdrachtgevers maken het werken bij Emeritor leuk

Martijn doet dus veel dingen gedurende een week. Wat dit werk voor hem zo leuk maakt is dat het niet alleen heel verschillende opdrachten zijn, maar ook de passie van alle opdrachtgevers is een belangrijke factor.

Spreekt het verhaal van Martijn jou aan en wil jij ook een baan als inkoopadviseur met veel variatie en mooie projecten? Dat kan!

Bekijk hier onze vacaturepagina en wie weet zien we jou binnenkort!

Martijn Vrolijk

Inkoopadviseur